Naomi Maart

Wat is Kinesiologie?

Kinesiologie is een therapeutische behandelmethode waarbij gebruik wordt gemaakt van spiertesten om lichamelijke en psychische verstoringen bij cliënten op te sporen. Het werken met deze testen maakt kinesiologie uniek. Door lichte druk op de spieren uit te oefenen, registreert de kinesioloog veranderingen in spierspanning en vindt zo blokkades in het lichaam. En spoort vervolgens de achterliggende reden hiervan op.

Verschillende behandelmethoden

Voor de behandeling van de klachten wordt gebruik gemaakt van kennis uit de fysiotherapie, voedingsleer, chiropractie en acupunctuur. Denk bijvoorbeeld aan massage van spieren, massage en vasthouden van acupunctuurpunten, (bloesem)remedies, vitaminen of mineralen, spierversterkende oefeningen of BrainGym-oefeningen.

Lichaam en hoofd weer in balans

De behandeling van een kinesioloog is dus heel divers en erop gericht lichaam en hoofd weer in balans te brengen. Én inzicht te geven in het ontstaan/waarom van de huidige situatie. Vaak geeft dit weer rust in het hoofd en pijnvermindering in het lichaam. Het zelfherstellende vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd.